Česká firma S-Power Energies loni snížila zisk na 42,5 mil. Kč, zvýšila tržby

Energetická společnost S-Power Energies, která podniká v obnovitelných zdrojích energie, loni zaznamenala čistý zisk 42,5 milionu korun. Meziročně si pohoršila zhruba o 11 procent. Tržby podniku naopak oproti předloňsku vzrostly o téměř 30 procent na skoro 1,18 miliardy korun. Vyplývá to z výroční zprávy společnosti zveřejněné v obchodním rejstříku.

Očekávaná stabilizace poptávky ve fotovoltaickém sektoru

V loňském zisku a tržbách, které byly pro společnost rekordní, se podle firmy projevilo kromě nových projektů také dokončování významné většiny zakázek nasmlouvaných v předchozích letech. Podnik totiž zejména v roce 2022 zaznamenal enormní nárůst poptávky zákazníků, přičemž zakázky se přilily i do následujícího roku.

Letos firma očekává stabilizaci poptávky po fotovoltaikách v segmentu rodinných domů, které byly hlavním tahounem zájmu v předchozích letech. Větší poptávku podnik čeká u firemních a bytových projektů. Celkově vedení společnosti předpokládá opět hospodaření v kladných číslech.

Změny ve vrcholovém vedení

S-Power Energies loni udělala i změny ve vedení společnosti. Od loňského léta ji vede z funkce výkonného ředitele Martin Oravec. V čele podniku nahradil jeho zakladatele Jaroslava Šuravského a Jakuba Novotného, kteří pokračují v roli poradců.

Firma S-Power Energies vznikla v roce 2008. Od roku 2017 je firma součástí holdingu Energon. Společnost působí v České republice a v Anglii.

-čtk-

Nejnovější články

Mohlo by se vám líbit...